phone 2104964652
        6944776358
        6947005927
 
Καθημερινά 09:00 με 18:00
 • Καυσόξυλα

  Καυσόξυλα

  Οι μεγάλοι αποθηκευτικοί μας χώροι μας επιτρέπουν να σας προμηθεύουμε με ξερά ξύλα χαμηλής υγρασίας, και όχι φρεσκοκομμένα. Όλες οι ποσότητες που σας παραδίδουμε ΔΩΡΕΑΝ είναι κυβισμένες . Δείτε τα εδω.
 • Ξυλοκάρβουνα

  Ξυλοκάρβουνα

  Στην extratop-kausoklila.gr θα βρείτε τα καλύτερης ποιότητας κάρβουνα, χωρίς υγρασία και ξένα σώματα. Παραδίδονται στο χώρο σας ΔΩΡΕΑΝ. Δείτε τα εδώ.
 • Pellets

  Η ποιότητα των PELLETS της EXTRA TOP κινείται στις προδιαγραφές ποιότητας των υψηλότερων προτύπων, γι' Αυτό το λόγο ισχυριζόμαστε ότι παρέχουμε στην αγορά pellets που εξασφαλίζουν τον καλύτερο τρόπο μιας εξαιρετικά οικονομικής και αξιόπιστης θέρμανσης χωρίς προβλήματα. Παραδίδονται στο χώρο σας ΔΩΡΕΑΝ. Δείτε τα εδώ

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε αρχικά είναι ότι δεν αποτελούν όλα τα είδη ξύλου καύσιμη ύλη. Το μέγεθος, το είδος, η υγρασία και ορισμένοι άλλοι παράγοντες καθορίζουν το ρόλο του κάθε ξύλου.


Άλλα είναι ιδανικά για «προσάναμμα» και άλλα πάλι προσφέρουν την θαλπωρή μιας τεράστιας φλόγας για ώρες. Μήπως πρέπει να μάθουμε να τα ξεχωρίσουμε, επιτέλους;

Βασικοί κανόνες…καύσης

Ένα από τα βασικά στοιχεία που καλό είναι να γνωρίζετε, πριν αγοράσετε ξύλα για το τζάκι σας είναι ότι θα πρέπει να είναι ξερά τουλάχιστον 4 με 6 μήνες πριν χρησιμοποιηθούν. Τα καυσόξυλα που χρησιμοποιούνται για προσάναμμα (το αρχικό στάδιο δηλαδή όταν προσπαθείτε να ανάψετε φωτιά) είναι τα λεγόμενα «μαλακής ξυλείας» (πεύκο, έλατο κλπ) ενώ τα «σκληρά» ξύλα για τζάκι (δρυς κλπ) είναι αυτά που διατηρούν τη φωτιά. Η διαφορά τους έγκειται στην πυκνότητα του ξύλου. Όσο πιο μικρή είναι η πυκνότητα του ξύλου, δηλαδή όσο περισσότερο κενό χώρο έχουν (άρα και περισσότερο οξυγόνο), τόσο ευκολότερα καίγονται. Αντίθετα τα «σκληρά» ξύλα έχουν μεγάλη πυκνότητα, άρα λιγότερο κενό χώρο και λιγότερο οξυγόνο, το οποίο σημαίνει ότι χρειάζονται περισσότερη ώρα για να καούν.

Για την ιδανική φωτιά βέβαια χρειάζεται ο συνδυασμός και των δύο ειδών, αλλά ας δούμε αναλυτικά τα κύρια χαρακτηριστικά του κάθε ξύλου.

Είδη Καυσόξυλου

Δρυς
Είναι σκληρό ξύλο με μεγάλο βάρος και πυκνότητα. Αυτά τα χαρακτηριστικά της δίνουν μεγάλη διάρκεια στην καύση, ωραία φλόγα και υψηλή θερμιδική αξία (4700kcal/h). Η δρυς είναι ιδανική για το τζάκι και τον ξυλολέβητα.
Οξιά
Είναι πιο μαλακό ξύλο, εύκολο στο προσάναμμα, προσφέρει ωραία και δυνατή φωτιά χωρίς όμως μεγάλη διάρκεια καύσης, γι΄αυτό συνδυάζεται με άλλα ξύλα (δρυς, πουρνάρι). Η οξιά είναι ιδανική για τις ενεργειακές σόμπες και για τους ξυλολέβητες.
Πεύκο
Όπως και τα άλλα κωνοφόρα (έλατο, και ερυθρελάτη) είναι μαλακό, αρπάζει εύκολα και δίνει γρήγορα μεγάλη φλόγα. Επειδή όμως καίγεται γρήγορα, λόγω χαμηλής πυκνότητας, συνιστάται να ξεκινάμε τη φωτιά με αυτό και να τη συνεχίζουμε με άλλο είδους ξύλου. Θερμογόνος δύναμη περίπου 4.800 kcal/kgr.
Έλατο
Πολύ καλό ξύλο για καύσιμο. Αρπάζει πολύ εύκολα και δίνει γρήγορα ζωηρή φλόγα. Δεν χρησιμοποιούμε ερυθρελάτη γιατί μπορεί να έχουμε « σκασίματα » κατά την καύση που δημιουργούν προβλήματα με κομμάτια που πετάγονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Θερμογόνος δύναμη 4.440 – 4.650 kcal/kgr
Πουρνάρι
Ανήκει στα σκληρά ξύλα. Αριστο, ίσως το καλύτερο είδος καυσόξυλου καθώς έχει υψηλή και σταθερή απόδοση, πλούσια θράκα και σημαντική διάρκεια. Λόγω της ζήτησής του είναι δυσεύρετο.
Γαύρος
Είναι δένδρο με ύψος έως 25 μέτρα και 20 μέτρα διάμετρο κόμης. Το ξύλο του είναι μεν βαρύ, συμπαγές, σκληρό και δύσχιστο, καίγεται όμως πολύ καλά. Θερμογόνος δύναμη περίπου 4.600 kcal/kgr.
Οικολογικά καυσόξυλα
Μία καλή εναλλακτική, με περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, είναι και η λύση των «οικολογικών» καυσόξυλων (γνωστά ως μπρικέτες). Πρόκειται για καυσόξυλα με συμπιεσμένη ξυλώδη ύλη, 100% αποτελούμενη από ξύλο ή υπολείμματα κατεργασίας του ή και ξύλο ανακύκλωσης. Τα πλεονεκτήματά τους έναντι των κλασικών καυσόξυλων είναι ότι έχουν χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά την καύση, καίγονται πολύ αργά και η καύση τους διαρκεί μέχρι 12 ώρες, ενώ δεν «σκάνε» και δεν πετάνε σπίθες. Διαθέτουν μεγάλη θερμική απόδοση είναι εύκολα στην αποθήκευση, καθώς καταλαμβάνουν μικρό όγκο, και έχουν σταθερή καύση (περίπου 1,5 ώρα η κάθε μπρικέτα). Με περιορισμένα τα ποσοστά υγρασίας τους (περίπου στο 2%), παράγουν πολύ λιγότερο καπνό και δεν περιέχουν χημικές ουσίες ή άλλα πρόσθετα. Τα οικολογικά καυσόξυλα ενδείκνυνται για ενεργειακά τζάκια και σόμπες, αν και για τα ενεργειακά τζάκια (κλειστού τύπου) συνίσταται επίσης η δρυς, η οξιά και η ελιά. Αποφύγετε το πεύκο γιατί αναπτύσσει πολύ γρήγορα υψηλές θερμοκρασίες και μαυρίζει πολύ γρήγορα το τζάμι.

Επικοινωνία

phone black 2104964652
        6944776358
        6947005927
email.  n.e.andreoy@gmail.com

Social Media

facebook  twitter  instagramround

Χάρτης