phone 2104964652
        6944776358
        6947005927
 
Καθημερινά 09:00 με 18:00
 • Καυσόξυλα

  Καυσόξυλα

  Οι μεγάλοι αποθηκευτικοί μας χώροι μας επιτρέπουν να σας προμηθεύουμε με ξερά ξύλα χαμηλής υγρασίας, και όχι φρεσκοκομμένα. Όλες οι ποσότητες που σας παραδίδουμε ΔΩΡΕΑΝ είναι κυβισμένες . Δείτε τα εδω.
 • Ξυλοκάρβουνα

  Ξυλοκάρβουνα

  Στην extratop-kausoklila.gr θα βρείτε τα καλύτερης ποιότητας κάρβουνα, χωρίς υγρασία και ξένα σώματα. Παραδίδονται στο χώρο σας ΔΩΡΕΑΝ. Δείτε τα εδώ.
 • Pellets

  Η ποιότητα των PELLETS της EXTRA TOP κινείται στις προδιαγραφές ποιότητας των υψηλότερων προτύπων, γι' Αυτό το λόγο ισχυριζόμαστε ότι παρέχουμε στην αγορά pellets που εξασφαλίζουν τον καλύτερο τρόπο μιας εξαιρετικά οικονομικής και αξιόπιστης θέρμανσης χωρίς προβλήματα. Παραδίδονται στο χώρο σας ΔΩΡΕΑΝ. Δείτε τα εδώ

Pellets

pellet Schweighofer

Τα πέλλετ (pellets) είναι μορφή βιοκαυσίμων με ευρεία χρήση και μεγάλο πλήθος εφαρμογών, ένα είδος φυσικού βιολογικού καυσίμου ξυλώδους μορφής, γνωστά επίσης ως wood pellets.

Για την παραγωγή τους ως πρώτη ύλη χρησιμοποιούνται δασικά προϊόντα ξυλείας. Τα πέλλετ (pellets)  είναι  τυποποιημένο κυλινδρικό βιολογικό καύσιμο με προδιαγραφές ποιότητας, για την παρασκευή του οποίου δεν χρησιμοποιούνται χημικά πρόσθετα ή άλλες ουσίες, γεγονός που τα καθιστά απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον.

Τα πέλλετ (pellets) συνιστούνται για καύση σε λέβητες, σόμπες & καυστήρες πέλλετ (pellets), για οικιακή & επαγγελματική χρήση όπως: οικίες, θερμοκήπια, πτηνοτροφικές μονάδες, βιομηχανίες, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες , σχολεία, φυλακές, κολυμβητήρια, ιδρύματα, κ.τ.λ..

Ποιότητα

Όλα τα pellets δεν είναι ίδια.

Οι ποιοτικές διαφορές μπορεί να είναι τεράστιες με σοβαρότατες συνέπειες για τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης.

Η ποιότητα των PELLETS  της EXTRA TOP κινείται στις προδιαγραφές ποιότητας των υψηλότερων προτύπων, γι' αυτό το λόγο ισχυριζόμαστε ότι παρέχουμε στην αγορά pellets που εξασφαλίζουν τον καλύτερο τρόπο μιας εξαιρετικά οικονομικής και αξιόπιστης θέρμανσης χωρίς προβλήματα.

Αυτά που πρέπει να προσέξει ο καταναλωτής είναι τα παρακάτω:

 • Η υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία αυξάνει το κόστος θέρμανσης.
 • Η χαμηλότερη περιεκτικότητα σε τέφρα εξασφαλίζει μια καλύτερη καύση και κατά συνέπεια λιγότερη συντήρηση.
 • Η μεγαλύτερη πυκνότητα δημιουργεί τις συνθήκες για απροβλημάτιστη ροή στον καυστήρα και σημαίνει υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα.

Χρήση των πέλλετ

Τα τελευταία χρόνια η χρήση πέλλετ (pellets) σημείωσε αλματώδη άνοδο, σε όλη την Ευρώπη, λόγω των τιμών των καυσίμων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) που καθιστούν τη βιομάζα το φθηνότερο καύσιμο σε σχέση με τα υπόλοιπα.Εξαιτίας του κυλινδρικού τους σχήματος, της λείας επιφάνειας καθώς και του μικρού τους μεγέθους, τα πέλλετ (pellets) συμπεριφέρονται όπως το υγρό, διευκολύνοντας έτσι τη μεταφορά τους και την αυτόματη τροφοδοσία του λέβητα. Σήμερα έχουν αναπτυχθεί στην Ευρώπη σύγχρονα, λειτουργικά και αποδοτικά συστήματα καύσης, τα οποία λειτουργούν όπως ακριβώς ένας κοινός καυστήρας πετρελαίου.

Μερικές απο τις χρήσεις των πέλλετ (pellets) είναι οι ακόλουθες:

Στις βιομηχανίες και βιοτεχνίες:

Βιομηχανικοί λέβητες συμβάλουν στον ενεργειακό εφοδιασμό της βιομηχανίας, όπως για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, για θέρμανση ή για το σύστημα ψύξης σε μεγάλα εργοστάσια.

Στα δημόσια κτίρια 

Μέσης και μικρής κλίμακας λεβήτων χρησιμοποιούνται ως ανεξάρτητη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ή για τη θέρμανση σε νοσοκομεία, σχολεία, φυλακές, κολυμβητήρια, ιδρύματα, δημόσιες υπηρείες κ.λ.π

Στα ξενοδοχεία, spa, συγκροτήματα κατοικιών, θερμοκήπια και τις πτηνοτροφικές μονάδες, στην τηλεθέρμανση οικισμών, στις αρτοποιίες, πιτσαρίες κ.λ.π

Οικιακή θέρμανση 

Τα πέλλετ (pellets) είναι ανταγωνιστικά έναντι του πετρελαίου, του φυσικού αέριου και του ηλεκτρισμού όχι μόνο ως προς το κόστος αλλά και σε σχέση με την ευκολία χρήσης και την αξιοπιστία της τεχνολογίας. Η ζήτηση των καταναλωτών για οικιακή χρήση των wood pellets  αυξάνεται όλο και περισσότερο.

Με την σύνδεση μόνο μίας σόμπας πέλλετ (pellets) στα θερμαντικά σώματα, παίρνοντας από το συμβατικό σύστημα θέρμανσης το ζεστό νερό, επιτυγχάνεται η θέρμανση μεγάλων χώρων και συγχρόνως μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.

Όλα αυτά χρησιμοποιώντας ένα οικολογικό καύσιμο που είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Κατασκευαστής:
Επιλογή κατασκευαστή
Αποτελέσματα 1 - 2 από 2

Pellets

Επικοινωνία

phone black 2104964652
        6944776358
        6947005927
email.  n.e.andreoy@gmail.com
Αριθμός ΓΕΜΗ126406509000

Social Media

facebook  twitter  instagramround

Χάρτης