Η ελιά είναι το ξύλο της Ελλάδας και το σήμα κατατεθέν της σε όλο το κόσμο από την αρχαιότητα, είναι ευλογημένο ξύλο καθώς όπως ξέρουμε στα μέρη μας παράγουμε εξαιρετικά ελαιόλαδα από αυτά τα δένδρα. Είναι μεγάλης πυκνότητας άρα και βραδύκαυστο. Κατά την καύση του αφήνει στην ατμόσφαιρα ένα ωραίο άρωμα ξύλου σε συνδυασμό με γλυκιά γεύση λαδιού! Όπως είπαμε είναι ευλογημένο, με αυτό παράγουμε λάδι, ελιές, καίγεται ο κορμός του για καυσόξυλο, αλλά έχει το μοναδικό προνόμιο σαν ξύλο να μπορεί να καίγεται και η ρίζα του. Όταν ξεριζώνεται επειδή χώματα και πέτρες είναι ανακατεμένες μέσα στη ρίζα της, υφίσταται ειδική υλοτόμηση για να απομακρυνθούν όλα τα άχρηστα μέρη, και να μείνει το ατόφιο καθαρό πλέον κομμάτι των 30 με 35 πόντων ξύλο, το οποίο είναι ελαφρώς πιο ακαλαίσθητο από το κομμάτι του κορμού ελιάς αλλά πολύ ομορφότερο στην καύση του! Προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας φλόγα, άρωμα, διάρκεια! Θεωρείται ο Βασιλιάς των καυσόξυλων μαζί με το πουρνάρι
Τεμάχια 30-35cm.